គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូក៥០០ក្រាម ហាន់ជាបន្ទះៗ ទឹកត្រី២ស្លាបព្រាបាយ,ស្កស១ស្លាបព្រាបាយ,អំបិលកន្លះស្លាបព្រាបាយ
គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូក៥០០ក្រាម ហាន់ជាបន្ទះៗ ទឹកត្រី២ស្លាបព្រាបាយ,ស្កស១ស្លាបព្រាបាយ,អំបិលកន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖ ១យកចានធំល្មដាក់លាយទឹកត្រី ស្ករស និងអំបិលចូលគ្នាកូរឲ្យសព្វ រួចដាក់សាច់ចូល ប្រឡាក់ជាមួយគ្រឿងឲ្យសព្វ ហើយគ្របទុកចោល២ម៉ោង
បន្ទាប់មកយកទៅហាលថ្ងៃឲ្យស្ងួត ប្រហែល២-៤ម៉ោង រួចហើយយកទៅចៀន ឬអាំងហូប តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច។